Bento - Bento är japansk och betyder en matpaket

Matlåda i Japan har en lång historia, spåras tillbaka till 1573. Den kallas Obento kallas också bento. Många vet bento som japanska matpaket.. 
キャラ 弁 
innebär Charaben - Och charaben är en "karaktär bento", dvs ett matpaket (bento) som har fått karaktär av en person eller en figur. Det kallas också Kyarab på japanska. I de japanska matpaketen använder du ofta små figurer för att sätta i maten, eller forma och sticka ut för att forma ägg, brödris etc. för att se ut som människor, figurer eller djur.

Tips! För att göra fina detaljer kan du använda en bladtång (de du använder för sushi) som är lätta att skära i och som en häftklammer för mat, bara lite fuktig.

Original design

Vi vet att någon tycker att det är dyrt med de japanska matstängerna, och någon tycker att det måste vara billigt när det kommer från Kina. Men japanska produkter är kvalitetsprodukter, utan bpa och ftalater i deras plast och med mycket hög livsmedelssäkerhet. Den höga standarden från Japan (oavsett om de också producerar varor i Kina) speglar också priserna, vilket vi också kunde önska sig för lägre :-)