Knivguide

Vår guide till barnkniv, vilken barnkniv passar vilken ålder och ditt barns köksförmåga

Knivguide til valg af børnekniv

Vilken barnkniv eller junior kniv ska jag välja?

Vi får ofta frågan om vilken kniv för barn att välja.

Barn ska inte ha knivar skurna

Det viktigaste när det gäller barn och knivar är att de inte får en gammal trubbig kniv från lådan. Dessa knivar är inte alltid 100% skarpa. Om det är fel kan en trubbig kniv göra fula ojämna snitt.

Vissa vuxna tror att de bara ger dem en skarp kniv för att de ska lära sig det!

Men det är lite som cykelhjälmen - Tiden har vuxit från onödiga olyckor och varför skär dina fingrar när det kan undvikas eller begränsas till sprickor istället för djupa flänsar, vilka små skarpa klockor kan göra.

Ska barn skära skarpt?

Det är alltid enskilt vilken typ av barnsticka som är lämpligt för det enskilda barnet hur mycket har ditt barn varit i köket hittills?
En kniv måste växa med barnet (och de vuxna).

Den skarpa skräpkniven kan skära morötter. Juniorknive kan kniva samma som äkta vuxen men de har extra säkerhet. Säkerheten ökar genom att spetsen rundas på kniven så att du inte kan knäcka eller slå näsan med knivspetsen. Dessutom har skräpknivarna ett extra handigt handtag som säkerställer att kniven inte glider.

Om ett barn brukar skära, är det inte en bra idé att få en av de säkra knivarna, utan istället en skarp säker skräpkniv. Se mer nedan

Vad är en säker barnkniv?

En säker barnkniv skär inte lika bra som en skarp kniv eller juniorkniv.

Och en säker kniv för barn kan inte skära stora tjocka morötter över, eventuellt. Måste klippa morötter eller stora gurkor måste skäras i stavar först. Om en barnkniv kan skära stora morötter kan den också skära fingrarna över. Men de kan ge repor - så det är inte leksaker, men riktiga köksredskap.


Se mer nedan

Knivar för dagis eller små barns barn

Helt ny med skärning - Hög säkerhet

Men alla barnknivar måste användas som köksredskap. Det är inte en leksak och det ska alltid finnas en vuxen present när det finns mindre barn att skära eftersom du kan bli skadad trots att säkerheten är väsentligt förhöjd jämfört med skarpa vuxna köksknivar.

Om ditt barn är helt nytt för att skära och är i åldern 2-4 år rekommenderar vi KiddiKutter børnekniv, som sågning och såga rörelse får ditt barn lärt sig med Kiddikutteren. Rörelsen är viktigt att lära sig, för rörelsen som ska användas senare för att skära bröd, biffar, etc.

Det kan vara svårt att först spara när du inte har provat det förut. Det är också svårt om din mamma eller pappa (eller pedagog) förväntar sig att pressa ner med kniven, för att du inte kan KiddiKutteren, man tvingas att såga fram och tillbaka för att skära. Men träning gör mästare.

Kiddikutterbørnekniven är den säkraste barnkniven för de små. De kan inte skada det.

Det ser länge ut, men det gör det inte farligt. Längden är för att spara, och det är faktiskt inte mer än ½ cm längre än de andra barnens knivar (det lurar visuellt eftersom det är smalare).

Ett annat alternativ är  Kinderkitchen børneknive, Rekommenderas av barnet är 3 år.

Kinderkitchen designen är rolig och rolig med hundens svans som hjälper till att hålla kniven i barnets hand.

Kinderkitchen barnkniv kan ge en rift / fläns, men inte djupt flinges som en örtkniv kan göra det . Kinderkitchen (fra Kuhn Rikon)

har utformat två barns knivar en med tänder och en utan. Den med tänder är för frukt och grön och den som utan tänder är till exempel för mjuka fall. banan, smör och det kan användas som smörjkniv.

Ett annat alternativ är Kozzi-familjen kniv, som på grund av sin ergonomiska design gör det lätt för barn att bära den.

Barnknivar för dagisbarn och mindre skolbarn

Om ditt barn är (4) 5 år eller äldre eller har en bra kökserfarenhet, rekommenderar vi WMF Barnens Knivsats, som även innehåller en barnlek (barnens potatisskal) med.

WMF Rekommendera kit för barn från 6 år - och det beror på att skalen är skarp.

WMF børnekniven Rekommendera kit för barn från 6 år - och det beror på att skalen är skarp.

WMF børnekniven 

kräver inte att du sparar, du kan trycka ner som en klocktekniker. Satsningen små vågor (nästan osynliga), hålla oss till det, som skärs så att kniven inte glider, och inkludera därför är det mycket mindre farligt än en örtkniv.

Ett annat alternativ till WMF børnekniven ar Kinderkitchen børneknive, som nämnts ovan

Zyliss plastknivene Från till frukt och sallad är det också bra för stora barn kockar.

 

Junior kockar (skolbarn) eller barn som har klippt med skarpa knivar före

Om ditt barn är rutinmässigt i ett kök och brukade klippa med skarpa knivar, ge ditt barn trygga men skarpa barnknivar - juniorknivar (även om de inte är yngre).

Vi rekommenderar junior kockkniven från Opinel eller MAC barnkniv. Junior knivar är lika skarpa som vuxnas knivar, men handtag och knivblad är skräddarsydda för barnens storlek, avrundade spetsar och olika handtag som stärker motorismen och därmed säkerhet. Plastknivar 

til frugt og salat er også gode til juniorkokke. 

Hvis junior aldrig har skåret før, er Kinderkitchen och WMF Ett bra val, för det är viktigt att du börjar säkert.

Att skala - Skal teknik för barn

Vi har gjort en video för dig som visar hur barn kan skrälla säkert

Kom alltid ihåg att börja med långsträckta rotgrönsaker, inte runt potatis och äpplen, eftersom de är för svåra för en nybörjare.
Använd en y-formad skal och avlägsna alltid din kropp

Vi rekommenderar två grönsaksskalor / potatisskalare - båda avsedda för barnWMF Wmf sæt - børnekniv & peeler  eller Opinel Petit chef PeelerOpinel

 

 

Notera alla våra barns knivar och junior knivar är

  • Passar både för vänster och höger hand
  • för användning i diskmaskin
  • Högkvalitativa mönster
  • Utan skadliga ämnen som. BPA och ftalater i t.ex. handtag

--------------------------

Guiden har utarbetats av Dorthe Vogdrup, tidigare Kitchen4kids. Sidst opdateret 27.06.2017.

  • Rød
  • Pink
  • Grøn
  • Blå
  • Lilla
  • Orange