Hur lär du dig att skrälla säkert?

När vi lär oss att skalla, vet vi alla att vi är rädda för att barnet skalar sig felaktigt och skalar in i huden. Ugh! Men om du måste lära dig, måste du packa ångest lite, för det är köksarbete, och peelers för barn är skarpa så att du kan bli skadad, men säker teknik hjälper dig på väg.

  1. Det är en bra idé att börja med långsträckta rotgrönsaker (vänta på äpplen och potatis som det är svårt för mindre barn)

  2. Skal av kroppen
    Skala moroten halvvägs, vrid den och skala resten (se videon)
  3. Lägg moroten på skärbrädet och avlägsna genom att dra av avskalningen
    Se till att du inte skalar i närheten av toppen, så skal du halla, vrida moroten och skala igen

Här är en video för dig med peeling tekniker för att säkerställa att du inte blir skadad. Alberta visar också hur man gör INTE (en teknik som många vuxna använder och skadar) och som inte kan rekommenderas när det är säkert att peeling.

 

När kan barn skalla?

Det beror på dig och ditt barn - måste vara det rätta svaret.

På alla våra barn står skalprodukter från 6 eller 8 år. Det finns peelers som är gjorda speciellt för barn, dvs. Extra säkerhet på handtaget, men den del som peeling är skarp och används aldrig utan vuxenövervakning.


Kan en tvåårig peele grönsaker?

Vi rekommenderar inte det. Men samtidigt vet vi också att morötterna skalas i danska daghem med skräddarsydda vuxna, och det har gjorts sedan barnhemmen kom till (flera barnhem har fått en budget för att köpa skurkar för barn). Men sedan dess har det också funnits fler regler för produktsäkerhet ... Så så är vår rekommendation att du känner ditt barn, du vet när du är redo och du kommer alltid att vara där.

Köksredskap är verktyg som inte är leksaker som kan skadas.
Omvänt bör vi inte vara för rädda för att komma in i köket, eftersom det är en del av vår barndom att få en lapp på en rift. Men det finns ingen anledning att göra djupare hinder på grund av överdriven köksambitioner, felaktiga verktyg eller felaktig användning av köksredskap.


Men vad ska han göra? Det finns gott om andra kökskunskaper som är lika viktiga som att lära sig att skalla. Börja med det ofarliga; rör, piska, vrid, häll ...

 

Populära
Populära
Populära
Populära