Lunchlådor med kylare, matlåda med inbyggd förångare eller lunchlådor med kylelement
Gemensamt för alla våra kylskåp är att de är alla giftfria. Vi vill bara förhandla om giftfria köttbitar. Även om barnen inte behöver äta kylelementet och inte träffa det och de är 100% täta, måste gelén vara helt giftfri. Matlådor och tillbehör är naturligtvis utan bpa och ftalater.

Vi vill också bara kylelement för matlåda som fungerar. Så håll maten kall från minsta morgonen till lunch. Och det kan alla kylda matlådor vi har valt från Sistema, Rosti och Frozzypack.

Se även tips för matlådor nedan

 

  • Rød
  • Sort
  • Grøn
  • Blå

Tygpåsar med kylare till skolväskan. Kyld mat skåp för i ur och skur. Kylelement för matlåda som kommer att ingå i jobbet. Kylväskan är liten men stor nog för lunchpaketet och en cool väska som spelar ingen roll.

Vi tror att vi har gjort en bra insats och vi kommer att utöka kylskåpet för nästa år, tyvärr finns det ingen kylskåp på alla skolor. Och i skogen trädgård eller på utflykter, ja det är svårt med ett kylskåp i ryggsäcken.

Tips för användning av kylda matlådor

  • Det faktiska kylelementet (oavsett design) tolererar inte maskinavlopp och mikrovågsugn,
  • Liksom de andra lunchlådor i Kitchen4kids, det finns ingen BPA eller phtalaer i våra kylda matlådor
  • Kylelement och kyllock kan orsaka kondens när kylelementet tinas upp.

Et tip hertil, er at hvis der er meget varmt udenfor, går det stærkt, og derfor kan madkassen i så fald afgive meget kondens. Brug madpakkepapir på toppen af maden. Madpakkepapiret som modtager fugten bliver vådt, men ikke så meget, at fugten trænger igennem og ødelægger maden.  

Der er intet giftigt ved disse vanddråber. Det er ikke kølegele, men når noget er frosset, og tøer dannes der fugt i luften. præcis som når du tøer alt andet op fra din fryser.
På samme måde kan låget afgive kondens på toppen. På varme dage har vi ”pakket et viskestykke om”.

Tips för resor

På helgdagar är de praktiska eftersom en cool väska är mycket att ta med sig, men ett ryggsäckar är användbart för stadsrundtur, vandring eller strandresa.
Observera att det under flygningen inte får godkännas i handbagaget eftersom det flytande innehållet är högre än det tillåtna målet. Lägg därför matlåda i resväskan.

Speciellt tips för Frozzypack - Öppning kan vara svårt, men det handlar om teknik (inte om muskler)

Locket är tät och nära, och kan vara svåra att öppna för mycket små barn eller för dem som inte känner till tekniken.

Frozzypack vejlledning