Recept för havregrynkulor med smör och socker

 

Du behöver det

(75 till 100 kulor eller små eller stora 50....)

  • 600 g havregryn
  • 500 g florsocker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 100 g smör
  • 125 g kakao

Kanske kan 300 g finhackade fikon, alternativt, fikon också användas, men bara smaken av fikon.

  • Evt. ½ dl. apelsinjuice
  • Evt. ½ dl. kaffe

Med oss använder vi alla ingredienser, men vissa tycker att det smakar för mycket med både juice, kaffe och
fikon, välj själv hur din chokladboll ska vara. Om du släpper ut juice eller kaffe ska du byta ut det
med samma mängd grädde.

Dekoration: Kokosmjöl, nötter eller hackad choklad

Hur man gör det

  1. Skär smör i mindre bitar
  2. Möjligen. fikon ska vara finhackad
  3. Möjligen. Kaffet måste vara kallt / ljummet
  4. Alla ingredienser (andra än dekorationer) hälls i en stor skål
  5. Blanda med en köksmaskin eller knä ihop i skålen med händerna
  6. Smak, är det tillräckligt sött? Mer kaffe? Mer juice? Om det är för fuktigt, lägg till extra havregryn (men det ska hålla sig ...)
  7. Ta en bit med fingrarna eller en sked
  8. Rulla till en boll
  9. Trillad i den dekoration som du har uppdelat i olika skålar eller tallrikar
  10. Förvaras kallt

 

Bon appetit